Calatoriile mele prin imagini

Calatoriile mele prin imagini

sâmbătă, 8 octombrie 2011

Varful Arcanu, pe Valea Pietrele si pe Drumul Nemtului

Traseu: Lac Vaja - Valea Pietrele - Drumul Neamtului - Varful Arcanu si retur




Veche cale de legatura intre Oltenia si Ardeal Drumul Neamtului a fost folosit atat in perioada razboaielor daco-romane cat si in perioada de administratie romana a Daciei.


           De-a lungul timpului a reprezentat o importanta artera de comunicare intre cele doua provincii istorice, fiind folosit si pentru efectuarea unei intense activitati comerciale. Odata cu inaugurarea drumului si a caii ferate Bumbesti-Livezeni, prin Defileul Jiului in anul 1948, Drumul Neamtului si-a pierdut suprematia in zona, astazi fiind folosit mai ales de pastori in drumurile lor de transhumanta, de localnici, precum si de turistii montani dornici sa redescopere si sa admire vechea Calea Valcanului.
          Numele se leaga de caravanele negustorilor care traversau Carpatii venind din centrele comerciale ale imperiului austro-ungar si chiar mai de departe din "Tara nemteasca". Acesti negustori cu furgoanele lor strabateau distante foarte mari in conditii de transport si securitate dintre cele mai precare si sunt des mentionati in documentele austro-ungare pentru maiestria si rapiditatea cu care asigurau legaturile comerciale, lucru remarcabil pentru acea perioada.
 




























         

Niciun comentariu: