Calatoriile mele prin imagini

Calatoriile mele prin imagini

joi, 26 iunie 2014

La vie en rose

          Citisem undeva ca daca Fagaras e considerat regele atunci Retezatul e printul. E un print frumos, mai ales la sfarsitul lunii iunie cand isi imbraca hainele colorate. In special cea roz.
          Ma leaga foarte multe amintiri de Muntii Retezatului, amintiri extreme, amintiri de viata si de moarte. E primul loc in care am vazut moartea dar e si locul in care m-am indragostit de culoarea roz a muntilor.
          Anul asta a fost mai deosebit, am trecut prin locuri prin care chiar daca am mai fost in 2011, acum am incercat sa le privesc doar prin obiectivul camerei foto. Partial am reusit. am regasit si viata, si moartea, si verdele patat pe alocuri cu zapada, si rozul rhododendronului si albastrul clopoteilor si gentienelor, galbenul acelor flori care au nevoie de multa apa si norii si soarele si vantul si placerea somnului la peste 2000 m atitudine.

























marți, 10 iunie 2014

Parfum de iunie

          Traseu de la limita Parcului Domogled (Piatra Closanilor) pana la Tismana, prin Muntii Mehedinti si Muntii Valcan. Ca de obicei, in iunie, un amestec ametitor de arome, dat de flori, rasina si nu in ultimul rand de fragi.